Verdrietig Nieuws van Thuis…

Voordat je voor een langere tijd naar het buitenland kunt gaan, heb je héél wat te regelen.
Naast de leuke dingen, zoals het boeken van een ticket, het regelen van een Aankomstpakket (Australian Backpackers) of het kopen van een nieuwe backpack, zijn er ook saaiere onderwerpen.

Zoals het wel of niet uitschrijven bij je zorgverzekering. Wanneer doe je dat nu eigenlijk!?

bellen!

Begin met het bellen van je Nederlandse zorgverzekering. Leg uit dat je voor een langere periode naar het buitenland gaat, maar dat je misschien nog niet weet hóe lang dat precies zal zijn. Vertel ook of je van plant bent om te gaan werken.

Ga je bijvoorbeeld naar Australië en wil je daar de standaard backpackersbaantjes gaan doen? Denk hierbij aan horeca, fruit plukken of als au pair aan de slag. Dan zul je niet op een echt arbeidscontract gaan werken en je krijgt per week betaald, dus wie weet hoe lang je daar blijft!?
Op basis van jouw verhaal zul je te horen krijgen of je je mag/moet uitschrijven óf dat je de zorgverzekering in Nederland, tijdens je reis, moet aanhouden.
Zorg dat je dit antwoord, per e-mail, nog even zwart-op-wit krijgt!

24/7 Noodnummer

Het noodnummer van Allianz is 24/7, 7 dagen in de week te bereiken. Dus ook in mijn geval, in het weekend!
Nadat er een dossier over mijn verhaal was aangemaakt, gingen ze gelijk kijken of er een vlucht beschikbaar was.
Na een uur werd ik al teruggebeld dat er de dag daarna een vlucht vrij was voor me. Ik was dan nog goed op tijd voor haar crematie. Mijn vliegticket werd direct gemaild, zo kon ik ook al gelijk online inchecken. Gauw mijn vader teruggebeld hoe laat ik weer op Schiphol aankwam!

Terugvlucht ook vergoed!

Nu, een week na de crematie besef ik me dat het leven, ook in Australië, gewoon weer doorgaat. En dat mijn reis dus echt nog niet ‘klaar’ was! Gelukkig mag ik via de Backpackers Verzekering ook weer terugvliegen naar Australië om mijn reis af te maken! Ik had nog een paar maanden reizen in de planning staan (mijn visum is een jaar geldig), dus super fijn dat ik dat nog kan gaan doen zonder extra vliegkosten!
Een extra dikke knuffel voor mijn ouders; ík vlieg over 3 dagen alweer terug naar Sydney!

(Verhaal van Anne; vertrokken met een groepspakket via Australian Backpackers in oktober 2018)