Backpackers verzekering informatie

Medische kosten

Kom je in het buitenland in het ziekenhuis terecht, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Met de Backpackers Verzekering ben je verzekerd voor deze kosten en voorkom je dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Indien jij in Nederland je zorgverzekering aanhoudt, dan krijg je vanuit de reisverzekering ‘medische kosten aanvullend’. Je bent dan tijdens je reis verzekerd voor medische kosten tegen kostprijs. Moet jij je Nederlandse zorgverzekering op zeggen, dan raden wij je aan om te kiezen voor de dekking ‘medische kosten volledig’. Medisch noodzakelijke behandelingen worden dan volledig vergoed.

SOS

Gebeurt er tijdens je reis iets met jezelf of met je ouders, opa/oma, broer/zus (1e en 2e graad familie). Of komt één van hen of je oom/tante, neef/nicht (kinderen van je broer of zus) te overlijden. Eén telefoontje naar de Backpackers Alarmcentrale en je wordt geholpen. Wij werken samen met ’s werelds grootste reisverzekeraar: Allianz Global Assistance, met alarmcentrales in 34 landen wereldwijd en een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners. Waar je je ook bevindt, als je belt met de Backpackers Alarmcentrale dan word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Indien er iets met jou gebeurt en het is dusdanig ernstig dat je naar Nederland moet worden gehaald dan vergoedt de reisverzekering de terugvlucht. Gebeurt er iets met je familie (overlijden/ernstige ziekte) dan word je zo snel mogelijk terug gevlogen naar Nederland. Indien jij later graag weer terug wilt om je reis weer op te pakken, dan vergoeden ze ook nog de vlucht naar de reisbestemming waar je vandaan kwam!

Extra terugreis dekking

Het is mogelijk om bij je verzekering een extra terugreisdekking af te sluiten voor één voor jou belangrijk persoon die buiten de familie valt. Als deze persoon komt te overlijden tijdens je reis, regelen wij de terugreis en zorgen ervoor dat je daarna weer terug kunt naar het land waar je vandaan kwam.

Werelddekking

Of je nu naar Australië, Nieuw-Zeeland, Afrika of Azië gaat, of een combinatie van landen aandoet, met onze Backpackers Verzekering ben je altijd en overal verzekerd!

Rechtsbijstand en Aansprakelijkheid

Mocht je tijdens je reis een geschil krijgen, dan ben je met deze dekking verzekerd van juridische hulp. Ook heeft de Backpackers Verzekering standaard een dekking voor aansprakelijkheid.

Bagage

Uiteraard ben je ook verzekerd voor diefstal, vermissing of beschadiging aan je bagage zoals tablets, camera’s en telefoons tot €3500,-.

Werken

Ga je werken tijdens je reis naar het buitenland? Kantoorwerkzaamheden, horecawerk (uitgezonderd kok), sales, werken als receptionist, postbezorger, tuinman of hovenier en handmatig uit te voeren werkzaamheden op een boerderij en het plukken en sorteren van groente en/of fruit zijn standaard meeverzekerd. Ga je ander werk doen? Dan kun je de extra dekking ‘Risicoverhogende werkzaamheden’ afsluiten. Je bent dan verzekerd voor werkzaamheden die meer risico met zich meebrengen. Twijfel je of de werkzaamheden die je uit wilt gaan voeren verzekerd zijn? Neem dan contact met ons op. Wanneer je van te voren nog niet weet of het werk wat je gaat doen onder ‘risico verhogend’ valt, sluit dan gewoon de standaard Backpackers Verzekering af. Tijdens je reis kun je dit namelijk altijd nog doorgeven aan Australian Backpackers. Je betaalt dan de toeslag met terugwerkende kracht. Upgraden kan namelijk altijd, downgraden helaas niet.

Extra diensten

Tijdens je verblijf in het buitenland ondersteunt de Backpackers Verzekering je met verschillende extra diensten:

– SMS Assistant: Een handige extra service is de SMS Assistant. Bij dreigend gevaar in je reisgebied word je per SMS en/of mail direct geïnformeerd. Zo ben je snel op de hoogte. Vaak nog sneller dan radio of tv!

– Geldservice: De Geldservice is de unieke extra dienst als je door bijvoorbeeld verlies of beschadiging van je bankpas, geen toegang hebt tot je geld. In dat geval kan de Backpackers Alarmcentrale tijdelijk een bedrag (max. € 300,-) beschikbaar stellen.

Reisarts en Inentingsadvies

Je voelt je niet lekker? Dan heb je wellicht behoefte aan advies. Juist op vakantie of wereldreis is dit belangrijk. De Reisarts van de Backpackers Alarmcentrale staat je dan graag telefonisch te woord. En mocht het nodig zijn, dan kan hij je doorverwijzen naar de beste arts of het beste ziekenhuis in de buurt. Ook vóór je wereldreis helpen we je graag: met professioneel inentingsadvies.

Mochten je na het lezen van deze informatie toch nog vragen hebben, of iets is niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op met ons service team. Wij zitten altijd klaar om je te helpen.