FAQ

Absoluut de meest gestelde vragen zijn:

moet ik mijn Nederlandse zorgverzekering WEL of NIET opzeggen?

Het antwoord is voor iedereen verschillend, en daarom: overleg ALTIJD met jouw Nederlandse verzekeraar en volg hun advies op! Ook kan je bij het SVB (www.svb.nl/int/nl/wlz) een onderzoek laten doen of je de verzekering al dan niet moet opzeggen. Kun je deze NL verzekering stopzetten? Dan bieden wij ook zonder Nederlandse zorgverzekering 100% maximale dekking op o.a noodzakelijke medische kosten (óók bij werkzaamheden) Dit scheelt dus heel veel geld!
Let op: Het opzeggen van je basiszorgverzekering is niet optioneel. Je kunt zelfs een boete riskeren als je onterecht de basiszorgverzekering stopzet!

Hoe werkt repatriëring (SOS) terug naar Nederland?

Bij ziekte van je naaste familie (1e of 2e graad) of overlijden van familie (1e, 2e en 3e graad), mag je terug naar Nederland vliegen op kosten van je Backpackers Verzekering.

Wie vallen er onder de 1ste, 2de en 3de graads familie?

Familieleden 1e graad • Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
Familieleden 2e graad • Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
Familieleden 3e graad • Ooms, tantes, neven, nichten (kinderen van broers of zussen)

Waarom zou ik 'Extra Terugreisdekking' afsluiten?

je bent standaard verzekerd als je ouders, broer/zus, opa/oma ernstig ziek wordt of een ander familielid (eerste, tweede of derde graad), die niet met je meereist, komt te overlijden. Met deze dekking kun je je dus ook verzekeren als vrienden, kennissen of een ander door jou van te voren opgegeven belangrijk persoon door ziekte of ongeval in levensgevaar is of komt te overlijden.

Ik reis samen met een reismaatje, als ik aanspraak maak op de SOS mag hij/zij dan ook mee?

Uiteraard, jullie moeten wel aan kunnen tonen dat jullie samen reizen en beiden een Backpackers Verzekering hebben lopen bij ons.

Repatriëring (SOS), hoe vaak mag ik daarvan gebruik maken?

Zo vaak als nodig is: geen beperking

Moet ik mijn Nederlandse zorgverzekering aanhouden tijdens mijn reis?

Check dit bij je zorgverzekeraar in Nederland en volg hun advies op. Kun je deze stopzetten? Dan bieden wij ook zonder Nederlandse zorgverzekering 100% maximale dekking op noodzakelijke medische kosten (ook bij werkzaamheden) Dit scheelt dus heel veel geld! Let op: Het opzeggen van je basiszorgverzekering is niet optioneel. Je kunt zelfs een boete riskeren als je onterecht de basiszorgverzekering stopzet!

Mag ik de Backpackers Verzekering tijdens mijn reis verlengen, dus langer blijven?

Zolang je niet langer dan de 24 maanden wegblijft, kun je onbeperkt verlengen met hele maand(en).

Krijg ik omgekeerd ook premie terug als ik korter blijf?

Ja, mits je GEEN schade hebt geclaimd!

Vanaf welke leeftijd is deze Backpackers Verzekering af te sluiten?

Deze verzekering kun je afsluiten vanaf 16 jaar. Er zit geen maximale leeftijd aan verbonden.

Is upgraden van de polis mogelijk?

Jazeker. Je kunt de polis op verschillende vlakken upgraden. Dit kan van “aanvullend” medische kosten naar “volledig” medische kosten maar dit kan ook voor werkzaamheden met een “verhoogd risico”. Tevens kun je ook extreme sporten upgraden met een “verhoogd risico”.

LET OP: Deze toeslag gaat in met terugwerkende kracht dus vanaf de ingangsdatum. Zit de upgrade er eenmaal op: de polis kun je niet downgraden.

Twijfel? Neem dan contact met ons op...

Mocht je na het lezen van onze antwoorden toch nog vragen hebben, of is iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op met ons service team. Wij zitten altijd klaar om je te helpen.