Wel of Niet Uitschrijven?

Twee weken geleden kwam ik net terug van een super gezellige dag op het strand met vrienden uit het hostel, toen ik gebeld werd door mijn vader. Oma was plotseling overleden…

Zo dat had ik even niet zien aankomen!

Stap 1: bellen!

Begin met het bellen voor jouw Nederlandse zorgverzekering. Leg uit dat je voor een langere periode naar het buitenland gaat, maar dat je misschien nog niet weet hóe lang dat precies zal zijn. Vertel ook of je van plan bent om te gaan werken.

Ga je bijvoorbeeld naar Australië en wil je daar de standaard backpackersbaantjes gaan doen? Denk hierbij aan horeca, fruit plukken of als au pair aan de slag. Dan zul je niet op een echt arbeidscontract gaan werken en je krijgt per week betaald, dus wie weet hoe lang je daar blijft!? 
Op basis van jouw verhaal zul je te horen krijgen of je je mag/moet uitschrijven óf dat je de zorgverzekering in Nederland, tijdens je reis, moet aanhouden. 
Zorg dat je dit antwoord, per e-mail, nog even zwart-op-wit krijgt!

Stap 2 : reisverzekering afsluiten!

Nu je weet of je een Nederlandse basis aan moet houden of niet, kun je op zoek naar de juiste reisverzekering. De Backpackers Verzekering van Allianz Global Assistence heeft voor beide opties de juiste oplossing!

Aanvullend (wanneer je je zorgverzekering aanhoudt)

De Aanvullende optie biedt jou díe extra dekking, die je jouw Nederlandse zorgverzekering niet op zich neemt. Denk hierbij maar aan het volgende voorbeeld. Stel jij breekt tijdens je tussenjaar ergens op de wereld je arm en deze wordt gegipst. De kosten worden door jouw zorgverzekering naar Nederlandse maatstaven vergoed. Echter is het gipsen in bijvoorbeeld landen als Australië, Nieuw-Zeeland of de USA een stuk duurder! De overige kosten worden dus aanvullend overgepakt door de reisverzekering! TOP!

Volledig (wanneer je je zorgverzekering opzegt)

Heb je geen Nederlandse zorgverzekering meer tijdens je reis? Dan is de Volledige optie de juiste keuze. In dit geval worden ál jouw zorgkosten in het buitenland gedekt door de Backpackers Verzekering!
Uiterst belangrijk natuurlijk! Je moet er niet aan denken wat de kosten zijn wanneer jij per helikopter uit de Outback gehaald moet worden met een gebroken onderdeel! 

Tot slot : zorgeloos genieten!

Naast de zorgkosten zijn er natuurlijk nog veel meer belangrijke onderdelen binnen de Backpackers Verzekering! Denk hierbij aan de dekking bij het overlijden van opa’s en oma’s (naast je directe familieleden natuurlijk!), dekking tijdens het werk (!) en dit alles uiteraard Wereldwijd!
Zo kun jij zorgeloos op reis en zwaait je thuisfront je met een gerust hart uit op Schiphol. Het enige wat je nu nog maar hoeft te doen, is te genieten van een supermooie reis!

Sluit hier direct jouw reisverzekering af of ga naar www.backpackers.nl voor meer over jouw reis naar Australië!